lördag 21 november 2009

Dubbelzout



Jag har hittat saltlakrits! Och inte i någon liten affär specialiserad på utländskt godis, utan på London Drugs(butikskedja som säljer allt från läkemedel till matberedare). Det är förvisso från Nederländerna, och så segt att man får bearbeta bitarna i en kvart innan de slinker ner i magen, men det är ändå saltlakrits.

Annars pluggar jag mer än vad som är bra för hälsan just nu. Allt labbande är klart och nu är det "bara" skrivande, förberedelse av muntlig presentation och hoppusslande av poster kvar. Jag skriver och skriver, till klockan 3 på natten ibland, men jag kommer inte direkt någon vart. Vadslagningen kan börja: kommer Natalie hinna klart innan hon lämnar Vancouver?

Och så lite prat om vädret, inte i brist på annat att prata men för att det har varit minst sagt intressant idag. Hällregn, störthagel och blötsnö på samma dag är inte det vanligaste vädret, men det förekommer. Så idag bestämde sig vädergudarna för att göra det hela lite mer spännande, de slängde på lite blixtar och dunder också. Mycket intressant att observera detta inifrån en buss. Mindre intressant när det blev dags att kliva av bussen. Paraplyet var kvar på universitetet och gummistövlarna i Sverige. Jag nämnde för ett par veckor sedan hur härligt det var att vada i röda löv upp till fotknölarna. Jag kan rapportera att det är betydligt mindre angenämnt att vada i iskallt vatten upp till fotknölarna.

Bara för skojs skull, en bild med farmaceutisk koppling:



"From the makers of TYLENOL products, SUPER STRENGTH Motrin"!


Är det ett dunderstarkt allrengöringsmedel, Nordamerikas motsvarighet till Klorin kanske? Eller är det bara vanliga värktabletter med ibuprofen i helt normal 400 mg dos?

7 kommentarer:

Onsala sa...
Ber en stilla bön att alla bokstäver och tankar och fakta skall komma på rätt plats i rätt tid! Ditt väder slår vårt... Reportage på nyheterna att det varit 3, ja tre, timmar sol här under november månad!!! Dock har vi klarat oss ifrån hagel m.m. New South Wales har hetta och bränder, tycker kanske du befinner dej i paradiset. Kramar
Cecilia sa...
Supersega godisar är ju bra på så sätt att de inte går så snabbt att äta. Det är inte alltid mina godispåsar ens hinner ut ur bilen på väg hem från affären - jag kanske ska satsa på holländsk saltlakrits. Och väder - vi hade översvämning i veckan efter regn som en tjock sammetsridå en hel dag. Du vet bäcken som Christian badade i, med ankeldjupt vatten? Där hade man nog kunnat bada på riktigt nu, den var 4 meter bredare än vanligt. Fast bada i november, man är ju inte rubbad, varför skulle man. Bada i januari kommer jag nog göra dock, för nu är biljett till Melbourne bokad! Vi ses inte där nere dock, jag anländer inte förrän 13/1, men härligt ska det bli! Du får skicka ner Christian till Melbourne igen efter han vinkar av dig på flygplatsen i Sydney. Lycka till med allt skrivande! Kram C.
Robin sa...
Jag gillar deras sätt att marknadsföra saker i nordamerika!
Natalie sa...
@Onsala: 3 timmar sol på hela månaden? Det var...inte mycket! Vi har i alla fall haft 3 hela dagar. @Cecilia: Christian skulle kanske kunna tänka sig att bada i November, han verkar inte så kräsen (lygnern i September..) ;) Härligt att du kommer iväg till Oz, synd att vi missar varandra med några dagar bara... Lovar att jag ska beordra Christian att genast styra kursen mot Melbourne när han vinkat av mig. (: @Robin: De har dessutom rabatterbjudanden på receptfria läkemedel och rear ut dem när de närmar sig utgångsdatum. I Sverige plockas de bort från hyllorna när de kommer förtion: keep-alive Referer: http:
Pappa sa...
Dina gummistövlar behövs här och paraplyer blåser sönder och "anywhere is paradise".
Kristofer sa...
Mm, har varit sjuk en vecka, men jag hörde allt från fönstret och såg allt på Denise när hon kom in att vädret inte var roligt här.
Charlotte sa...
Jag läser, men bara när mamma sagt att det kommit nytt, och jag lämnar inga kommentarer för jag är för trötter. Puss & kram, frid & fred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar