onsdag 26 augusti 2009

En dag på stan

  
Dagens första mål, Granville Island.


Det tog två timmar att klura ut hur man tar sig hit, och ytterligare en timme att faktiskt göra resan, men det var det värt. Granville Island är ett livligt ställe (åtminstone på lördagar), med marknad, teatrar, seriösa gatumusikanter och caféer. Jag kommer definitivt åka tillbaka hit för att botanisera bland matstånden på marknaden. Man kan köpa tråg med närodlade blåbär, körsbär och hallon, eller om man är på det humöret fudge och spännande ostar.
 
 

Hamnliv i Vancouver


Vi tog en fikapaus (något som jag tror att jag kommer få tvångsinföra på mitt lab) vid hamnen alldeles utanför marknaden. Ett antal båtar la till under tiden vi satt där. Det här var en av de charmigare, en man med en eka, mitt i storstan, helt underbart!



I de här kvarteren är det inte längre lika självklart varför Vancouver kallas Glass City....


Vi lämade Granville Island via en av de stora broarna över sundet och traskade runt Downtown i några timmar. Till slut hamnade vi i Gastown, de gamla, ursprungliga kvarteren från den tiden då Vancouver kort och gott hette Gastown. I tre-fyra kvarter ser man knappt en skymt av de annars ständigt närvarande glasskyskraporna.

Och slutligen:

 
 
Den här är till Christian. Jag har inte provat deras öl än, men det står definitivt på att göra listan!

7 kommentarer:

Christian Lundmark sa...
ta med dig två till merlbourne vettja =) fast då kanske du fastnar i tullen och nekas inträde och det vill vi juh inte... puss och kram
Cecilia sa...
Granville island ser ju jättemysigt ut! Kostar väl massor att bo där antar jag, som Haga eller Linné? Hm, att läsa din och Christians blog dagligen är lite som att resa själv. Blir inspirerad. Hade tänkt att "resa" ända till Ramhultafallet idag men nu ösregnar det, får se hur det blir.
Robin sa...
Orkar inte skriva ett längre inlägg men jag ville bara att du skulle veta att din blogg är najs att läsa! blev lite mycket på way out west igår. Hoppas allt är bra! kram!
Natalie sa...
Christian: Jag ska sanera min packning från allt organiskt material som inte är extremt processat (typ jeans), resten ska jag dammsuga grundligt för att inte råka få med mig minsta lilla frö in till Australien. Jag vill inte ha några böter här inte! Så vi får allt dricka australisk öl i Melbourne. Cecilia: Förlåt, jag var lite otydlig i inlägget, bilden på den lummiga gatan med fina hus runt är från Gastown, en annan del av stan. Jag tror inte man bor på Granville Island, förutom marknaden fanns där bara en konstskola och några teatrar. Men ja, det är nog svindyrt att bo i Gastown. Besynnerligt nog ligger det området alldeles bredvid den absolut fattigaste stadsdelen med högst andel heroinmissbrukare i hela Canada. Man är i jättemysiga kvarter, går runt ett gathörn och hoppsan! Ramhultafallet är fint! Vi får resa dit någon gång när jag kommit tillbaka. Robin: Tackar tack. Mycket jobb eller mycket festival? ;) Kramar
Onsala sa...
Håller med Ia om att din blogg gör att vi får lite tillgång till Kanada vi óxå! Mysigt när du talade till oss i lilla filmen. Känns inte som om ni är så långt borta, varken du eller Christian, när vi kan se er samtidigt som vi pratar. Funkae datorer är de rätt fiffiga! Kölsvart och ösregn och läggdags...kram
Charlotte sa...
Hej damen! Jag hade, som Cilla, planer för idag, som regnet (& lite trötthet) satte stopp för. Bara cykeltur till Gbg, inget spännande. Så, är det en glasskyskrape-stad du är i? Med björnar bakom knuten? Bra att du vänjer dig vid lite överdrivna regler om vad man får göra och inte! Lika samma i Au. Dels frön och grejer i tullen (öl borde vara ok!) men oxå: inga händer & fötter ut genom fönstret när du åker i Poop! Det är förbjudet. Och bältet på, oxå lag. P&k!
Onsala sa...
Bara jag som är här o kikar om nåt nytt dykt upp!Vaddå..... jag är inte alls nyfiken... Det kanske är så att du gått vilse i korridorerna på universitetet och inte kunnat blogga på länge... Kramar från Onsala

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar