söndag 30 augusti 2009

Hälsningar från Lynn Valley

Den sista söndagen i augusti spenderades i Lynn Canyon Park i North Vancouver.



Här kan man korsa Lynn Creek på en svajig hängbro, 20 våningar upp i luften. Det finns en större hängbro i en annan del av North Van, Capilano Suspension Bridge, men Capilano har ingen vacker park att ströva runt i, dessutom kostar det pengar att korsa bron där. Lynn Canyon Park var alltså ett lätt val.



Lynn Creek, utsikt från den gungande bron.



Tempererad regnskog kring Lynn Creek.


 

En handduk på tork


Galen människa hoppar.


Ett antal både frivilliga och ofrivilliga badare har slagit ihjäl sig eller drunknat i Lynn Creek genom åren. Vattnet är strömt och fullt med vassa stenar. Den här snubben hoppade från ca 5 meters höjde ner i bröstdjupt vatten. Snäppet värre var en kille som hoppade några minuter senare uppifrån stigen ner i vattnet i ravinen. Stigen ligger en bit utanför överkanten på bilden nedan...



Ett litet nätt skutt från si sådär 15 meters höjd. Han verkade inte känna något behov av att bättra på sin hoppstil, utan nöjde sig med ett hopp.


 Fudgestånd på Lonsdale Quay Market i North Vancouver. Rekommenderar Tiger Butter Fudge, virvlar av jordnötssmör och belgisk choklad, mums!


Den vattenburna delen av Vancouvers kollektivtrafik trafikerar sträckan Waterfront (Downtown) - Lonsdale Quay (North Vancouver), en riktigt trevlig åktur på cirka 10 minuter med utsikt över Downtowns skyline eller North Van's hamn beroende på färdriktning. Var bara på plats i god tid innan båten avgår, en halvtimmes väntan på Seabus terminalen är inget jag kan rekommendera. 



 Seabus på väg mot Waterfront, Downtown.


Slutligen: Varför inte? Om man nu har en båt som är stor nog att rymma en helikopter så vore det ju bara korkat att inte utnyttja det utrymmet.


2 kommentarer:

Charlotte sa...
Jag todde fudgen var en köttdisk! At first glance. Men vad fin skogen var! Och creeken. Ser härligt ut! Lite kallt, men grönt och skönt. Inte badväder!
Natalie sa...
Hihi, jag hade nog inte blivit lika exalterad över en köttdisk :P... Luften var det inget fel på, säkert 20-25 grader, men vattnet däremot var iskallt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar